De warmte van Levanter

1 maart 2018

Levanter verwijst naar een warme oostenwind die geregeld door mediterraan Europa waait. Het is ook een muzikaal project van trompettist Eric Vloeimans, de Syrische klarinettist Kinan Azmeh en pianist Jeroen van Vliet. Het drietal tourt deze maand uitgebreid door het land. (foto Merlijn Doomernik)

Het op 28 mei 2016 in LatarenVenster te Rotterdam opgenomen album vloeit voort uit een eerder project – Imagining Europe – waarbij Vloeimans, die altijd openstaat voor bijzondere samenwerkingen, Azmet ontmoette. Het klikte tussen die twee. Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet werken al heel lang samen.

Het album dat lovend wordt besproken in het komende nummer van Heaven is net uit. In de maand maart tourt het drietal intensief door het land. ‘Wat Levanter boven de andere producties doet uitstijgen is de inventiviteit en de mate van bezieling waarmee de drie musici de composities voor het voetlicht brengen”, aldus recensent Koos Gijsman.

Levanter live: vanavond in het Fulcotheater in IJsselstein (Ut), donderdag in de Nieuwe Kerk, Den Haag, en daarna nog op diverse podia in het land.