Dertig jaar 2 Meter Sessies

30 mei 2017

2 Meter Sessies bestaat 30 jaar en Jan Douwe Kroeske viert dat 9 juni met een feestelijke avond in DeLaMar Theater in Amsterdam. Gabriel Rios, William McCarthy, Jeangu Macrooy zullen optreden en meer vrienden van de show zullen hun opwachting maken. U kunt er ook bij zijn.

Het begon allemaal in 1987. Jan Douwe Kroeske had de Australische band Crowded House te gast in zijn radioprogramma Twee Meter De Lucht In en in plaats van een interview te geven, speelde voorman Neil Finn liever een nummer. Het bleek een gouden greep en 2 Meter Sessies was geboren.

Dertig jaar en ruim 1550 sessies voor radio en televisie verder – and still counting -, ontvangt Jan Douwe Kroeske op de feestelijke verjaardag de internationaal geroemde Gabriel Rios (bekend van hits als Broad Daylight en Gold), William McCarthy (voormalig voorman van Augustines) en aanstormend talent Jeangu Macrooy.

Maar daar blijft het niet bij. Om het verhaal van 2 Meter Sessies zo kleurrijk mogelijk te vertellen, maken meer vrienden van de show hun opwachting en komen natuurlijk ook de mooiste, indrukwekkendste, grappigste, interessantste video’s en anekdotes uit het indrukwekkende archief voorbij. Zet je schrap want onder meer James Taylor, Randy Newman, Coldplay, Radiohead, David Crosby en Nirvana waren ooit te gast bij Kroeske.

2 Meter Sessies 30 jaar: vrijdag 9 juni 20:30 uur in DeLaMar Theater, Amsterdam. Tickets à € 25,–.