Dry Goods & Groceries: de film

28 oktober 2015

Op zijn nieuwe album Dry Goods & Groceries keert JW Roy terug naar zijn muzikale roots: americana. De muziek waarmee de Amsterdamse Brabander een trouwe fanschare opbouwde. Het album gaat vergezeld van een prachtig boek met foto’s en verhalen over de artiesten en zaken die hem inspireerden. En de door Frank Lammers geregisseerde theatershow trekt die lijn door, met Leon Verdonschot als verhalenverteller.

Als het aan Sven en Detlef Prince ligt komt er ook een documentaire van. Zij willen JW Roy volgen tijdens de theatertour en met hem meegaan naar zijn geboortestreek. Ook willen ze personen interviewen die in het albumboek schrijven over gekoesterde en vergeten singer-songwriters, historische locaties en personages die het genre een gezicht gaven: Jan Donkers, Frédérique Spigt, Johan Derksen, Nico Dijkshoorn, Freek de Jonge en Bert Wagendorp. Dry Goods & Groceries als een roadtrip door een genre met JW Roy als gids. De film documenteert en deelt de liefde voor de muziek en plaatst het in een Nederlandse context. 

Diverse instanties en bedrijven hebben hun – financiële – steun toegezegd, maar de filmmakers zijn een crowdfundcampagne gestart. Wie americana een warm hart toedraagt – en JW Roy in het bijzonder – kan hier zijn of haar steun toezeggen. En er staat wat tegenover.