EELS, Courtney Barnett en John Moreland op tweede editie Once In A Blue Moon

31 januari 2019

EELS is een van de meest in het oog springende artiesten op de tweede editie van Once In A Blue Moon. Een andere opvallende naam op het voorlopige affiche is Courtney Barnett. Daarnaast zijn ook  John Moreland, Gregory Alan Isakov, Tyler Childers, Michelle David & The Gospel Sessions en Israel Nash natuurlijk niet te versmaden. Once In A Blue Moon vindt plaats op zaterdag 24 augustus in het Amsterdamse Bos. Kaartverkoop start aanstaande zaterdag 2 februari. Heaven is mediapartner.

Dat het festival een vervolg zou krijgen was direct duidelijk na de eerste en zeer geslaagde editie van vorig jaar. Once In A Blue Moon richt zich vooral op americana, country, folk, blues en rootsrock, maar toont met de aangekondigde artiesten aan zich niet volledig door die kaders te laten leiden. De line-up is nog niet compleet, op korte termijn zullen meer namen worden aangekondigd. In totaal treden er circa 20 acts op, verdeeld over drie podia binnen een comfortabel opgezet festivalterrein in een bosrijke omgeving.

Niet alleen het predicaat ‘uitverkocht’ was een indicatie voor het succes van de vuurdoop van OIABM. De vele lovende publicaties in de landelijke kranten spraken ook boekdelen. "Wat OIABM onderscheidt van al die andere festivals is een heel duidelijke muzikale identiteit", schreef het Parool bijvoorbeeld. "Het overzichtelijke festivalterrein, met drie podiumtenten, loopt vol voor een programma dat bedachtzaam lijkt samengesteld”, constateerde de Volkskrant. "OIABM ontsteeg op verschillende manieren de beperkingen van een blank, stoffig en nostalgisch programma", was het oordeel van NRC. 

Tom Ketelaar, programmeur en organisator namens Greenhouse Talent, licht toe hoe ze in de samenstelling van de line-up te werk gaan. “We laten ons als organisatoren leiden door ons gevoel. We zijn liefhebbers, net als ons publiek. De gemiddelde bezoeker van Once In A Blue Moon houdt van pure roots acts als John Moreland en Tyler Childers, maar weet zeker ook EELS en Courtney Barnett op waarde te schatten. Die laat zich in zijn muzieksmaak niet beperken door genres.”

Line up als bekend gemaakt tot nu toe (in alfabetische volgorde): Blank Range; Courtney Barnett; EELS; Eriksson Delcroix; Gregory Alan Isakov; The Grand East; Israel Nash; John Moreland; Michelle David & The Gospel Sessions; Tyler Childers.

Kaartverkoop start zaterdag 2 februari.