Eels in de openlucht

6 juni 2013

Goed nieuws voor wie achter het net viste afgelopen april, toen Eels Paradiso drie keer uitverkocht. De eigenzinnige Mark Oliver Everett geeft met zijn band in augustus twee openluchtconcerten in ons land. De voorverkoop start vandaag.

 Op 14 augustus is Eels te zien in openluchttheater Caprera in Bloemendaal en op 21 augustus in openluchttheater De Goffert in Nijmegen. De kaartverkoop is vandaag van start gegaan. Kaarten voor de show in openluchttheater Caprera zijn te bestellen via de website van Ticketmaster en kaarten voor het openluchttheater de Goffert via de website van Doornroosje.

Afgelopen februari bracht Eels het album Wonderful, Glorious uit, het tiende album in zijn rijke en glorieuze oeuvre, dat in 1996 een aanvang nam met Beautiful Freak. Everett, alias E., graaft altijd diep in eigen ziel en verhaalt graag over zijn persoonlijke leven. Soms levert dat ‘zware’ platen op zoals Hombre Lobo (2009) en End Times (2010), die deel uitmaken van een trilogie waarin de ouder wordende artiest op zoek is naar betekenissen als verlangen en einde. Maar even zo vaak hanteert E. een wat positievere toets, zoals op zijn jongste album. Wij zien uit naar de concerten.