EELS naar Nederland

19 januari 2018

De excentrieke Amerikaanse muzikant Mark Oliver Everett, beter bekend als E, is op 18 juni te zien in TivoliVredenburg in Utrecht. De kaartverkoop voor deze show start aanstaande zaterdag 20 januari om 9:00 via tivolivredenburg.nl.

Zijn concert in TivoliVredenburg is de eerste Nederlandse EELS-show in vier jaar tijd. Aanleiding is het nieuwe album The Deconstruction, dat begin april zal verschijnen. EELS is het muzikale project van Mark Oliver Everett. Sinds de start van zijn carrière in de jaren negentig kan EELS putten uit een rijke discografie de uitmuntende albums Beautiful Freak, Electro-shock Blues en Daisies Of The Galaxy en Hombre Lobo: 12 Songs Of Desire.

Live staat EELS voor bijzondere shows. Elke tour gooit EELS zijn muzikale benadering radicaal om. Speelde EELS tijdens zijn vorige tournee in Nederland nog met een stevige rockband, op zijn recente dvd 'EELS Royal Albert Hall maakt hij er met zijn band een 'gentleman's EELS concert' van. Bovendien weet EELS zijn intens sombere liedjes te relativeren met zijn bizarre humor en muzikale genialiteit. Tijdens de vorige tour had hij een clown in zijn voorprogramma. Tijdens zijn show in De Doelen in Rotterdam speelde E. de laatste toegift, verkleed als The Phantom of the Opera, op het prachtige Doelenorgel.

Eels live: 18 juni in TivoliVredenburg, Utrecht