Een meerstemmige americana-kerst

14 december 2016

De Amerikaanse singer-songwriter Carter Sampson is een van de revelaties van 2016. Hidden Agenda Deluxe is de groep van vier Nederlandse americana-veteranen onder wie B.J. Baartmans en Eric Devries. Samen hebben ze een onvervalste kersplaat gemaakt: Christmas From Amsterdam To Oklahoma. Vanaf dinsdag 13 december touren ze met dit sfeervolle repertoire door het land.

Het idee voor het kerstalbum ontstond tijdens een gezamelijke tour afgelopen zomer door Italië, waar Hidden Agenda Deluxe – met naast de gitaristen/zangers Baartman en Devries ook Sjoerd van Bommel (drums) en Gerald van Beuningen (bas) –, het grote talent uit Oklahoma begeleidde. De opnames voor het album vonden plaats terwijl de mussen van het dak vielen, desalniettemin werd in de Boxmeerse studio van Baartmans de juiste sfeer getroffen.

Zeven covers telt Christmas From Amsterdam To Oklahoma, waaronder kerstkrakers als I’ll Be Home For Christmas en Hard Candy Christmas en minder Kerst maar wel sfeervolle nummers als Dylan's I Shall Be Released. Allemaal nummers waarbij fijne staaltjes samenzang ten beste gegeven worden en is te horen waarom Sampson en Hidden Agenda Deluxe op het idee voor de kerstplaat zijn gekomen. Er zijn ook drie originelen toegevoegd van BJ Baartmans, Eric Devries en Carter Sampson. Want ieder heeft zo zijn herinneringen aan Kerst, die voor velen invoelbaar zullen zijn.

Voor wie met de feestdagen in de stemming wil komen met lekkere rootsmuziek, is de Christmas From Amsterdam To Oklahoma-tour van Hidden Agenda Deluxe & Carter Sampson warm aanbevolen.

Carter Sampson & Hidden Agenda Deluxe live: dinsdag 13 december bij Crossroads in Bergen op Zoom; woensdag 14 december in Cobblestone, Oldenzaal; donderdag 15 december in het Witte Kerkje, Terheijden; zondag 18 december in De Spot, Middelburg; maandag 19 december in Parel van Zuilen, Utrecht; dinsdag 20 december in Blue Room Sessions/Verkadefabriek, Den Bosch; woensdag 21 december in Grenswerk, Venlo; donderdag 22 december in Café De Amer, Amen; vrijdag 23 december in Tangelder Presenteert @Trianon, Nijmegen.