Eerste namen voor Ramblin’ Roots

20 maart 2019

Op zaterdag 19 oktober staat TivoliVredenburg weer geheel in het teken van de soul, americana, blues, alt. country en aanverwante muziekstijlen, tijdens de zesde editie van Ramblin’ Roots! Zojuist heeft het festival de eerste 13 namen bekendgemaakt waaronder een exclusieve Nederlandse show van Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore. Ook de Amerikaanse southernrockformatie North Mississippi Allstars en de geweldige Frazey Ford treden op.

Ook dit jaar reist de crème de la crème uit de americana en rootswereld af naar Utrecht met onder andere een show van de rootsgrootheden Dave Alvin en Jimmie Dale Gilmore. Het duo dook vorig jaar samen de studio in, met als resultaat een prachtige plaat vol fascinerende americana, roots en een spannende mix van Delta blues, westernswing en rock-'n'-roll.

Naast deze twee pioniers maakt ook de Amerikaanse southernrockformatie North Mississippi Allstars, met onder meer Luther Dickinson zijn opwachting in Utrecht. De band behoort met zijn stomende countryblues en virtuoze bluesrock al jaren tot de top. 

Naast gevestigde namen als de Canadese singer-songwriter Frazey Ford, de Texaanse troubadour Grayson Capps, ‘The Queen Of Oklahoma’ Carter Sampson en de soulvolle Bonnie Bishop, komen fijnproevers aan hun trekken met de onbekendere, maar zeker niet mindere artiesten als Chance McCoy, Rod Picott, Nathan Bell en Kerri Powers.

Ramblin’ Roots: zaterdag 19 oktober in TivoliVredenburg, Utrecht. Tickets zijn vanaf nu hier te koop.