Emil Landman: uit de comfortzone

28 februari 2020

Singer-songwriter Emil Landman is terug met een gloednieuwe single Just Tell Him It’s Over. Na de release van zijn meest recente studio album Vinter / / Sommer uit 2019, vertrok hij naar New York om inspiratie op te doen uit zijn nieuwe omgeving. Dat resulteerde in dit dromerige nieuwe nummer, dat vandaag zijn videodebuut beleeft.

 

Na acht jaar lang reizen, optreden en muziek schrijven heeft Emil Landman zijn creatieve haven gevonden in Brooklyn, New York. Daar vond hij de tijd om te reflecteren op zijn zoektocht naar schoonheid, avontuur, geluk en het succes van zijn muziek. Hij had het behoorlijk moeilijk met de vraag over de betekenis van dat alles. “Als je succes hebt, kun je het ook verliezen. Wat stelt het inhoudelijk voor zodra dat voorbij is? En als het al iets inhoud, wie geeft daar iets om?"

 

Just Tell Him It’s Over is een minimalistisch pianoliedje, en de diepe bas en zware synths representeren de stemmingen die Landman in Brooklyn had. Tekstueel gaat het over het los laten van mensen die je niet nodig hebt in je leven.

 

De bijbehorende video is een acht uur durende sessie waarbij Landman voor de gehele tijd op een barkruk moest zitten. Elke 20 seconden werd er een foto genomen van zijn gezicht. Met als doel de kijker het gevoel te geven vast te zitten in een onaangename situatie. Acht uur lang kon hij geen kant op, terwijl de camera ondertussen foto’s bleef schieten.