Evoluon als muziektempel

18 september 2013

Het in 1966 geopende Evoluon in Eindhoven wordt na 47 jaar ook poptempel. Op 27 september wordt het nog altijd futuristisch ogende gebouw ingewijd door, hoe kan het anders, twee oer-Eindhovense bands. D Deadly, de nieuwe band van Denvis Grotenhuis (ex-Spades, Denvis & teh Real Deal), en de veteranen van Candybar Planet presenteren er elk hun nieuwe album.

De keuze om de releaseparty daar te houden is weloverwogen. Het iconische Evoluon staat afgebeeld op het inmiddels klassieke Eindhoven Rockcity-logo en zowel Denvis als Candybar Planet zijn, met onder anderen Peter Pan Speedrock, de trotse ambassadeurs. D Deadly trapt af met zijn gitaarplaat Everyone Gets The Song They Deserve, een fraai album dat mede is geproduceerd door Jon Auer (Posies, Big Star) die ook bij de presentatie van de partij is als gastgitarist. Daarna is het de beurt aan desert rockband Candybar Planet die 20 jaar (!) na de debuutplaat (32 Bitch) zijn tweede album Timelapse ten doop houdt.

Zo fungeren de Eindhovenaren als wegbereiders voor naar verwacht talloze andere artiesten, zoals het legendarische Kraftwerk dat er in oktober drie allang uitverkochte optredens doet.