Exclusief: 'Careless' van Richard Shindell

29 augustus 2016

Zo vaak is hij niet te zien in onze contreien, de excellente singer-songwriter Richard Shindell. We zien dan ook uit naar zijn tournee die zaterdag 3 september aanvangt en hem langs diverse podia brengt. Zijn nieuwe album Careless komt officieel 9 september uit, maar is – fan als we zijn – hier al te beluisteren.

De Amerikaanse singer-songwriter Richard Shindell is mogelijk het grootst bewaarde geheim in het genre. In de jaren negentig leverde hij prachtige albums af, met Sparrows Point (1992), Reunion Hill (1997) en Somewhere Near Paterson (2000). Ook het titelloze album dat hij in 1999 samen met Dar Williams en Lucy Kaplansky maakte als Cry Cry Cry was een artistiek hoogtepunt.

Een verhuizing naar Argentinië – zijn vrouw kreeg er een topbaan – bracht hem enigszins onder de radar. Er verschenen afgelopen jaren minder albums en die verschenen kregen minder aandacht.

Dat Shindell nog altijd tot de top behoort, bewijst zijn nieuwe album Careless, dat 9 september wordt uitgebracht maar hier zijn voorpremière beleeft:

Richard Shindell live: zaterdag 3 september in In The Woods, Lage Vuursche; maandag 5 september in Meneer Frits, Eindhoven; dinsdag 6 september in Blue Room Sessions, Den Bosch; woensdag 7 september in Q-Bus, Leiden; donderdag 8 september in Sociëteit Engels, Den Haag; vrijdag 9 september in Muziekpodium, Bakkeveen.