Expositie van Han Ernest

24 oktober 2018

Tot 26 november 2018 hangen de series ON THE ROAD en MUSIC PEOPLE van Heaven-fotograaf Han Ernest in de Fotoacademie in Amsterdam.

Serie ON THE ROAD

Niet de glamour, maar de vaak afgeleefde kleedruimtes, al het voorbereidende werk, de spanning voor de show begint, verveling, het wachten en de onderlinge band tussen alle betrokkenen staan centraal in deze fotoserie. Nieuwsgierigheid is de basis voor zijn backstageconcept. Han Ernest onderzoekt deze wereld achter de schermen en legt dit met zijn camera vast in documentaire-stijl. Als een ‘fly on the wall’ fotografeert hij visueel sprekende momenten. Beelden die een verhaal vertellen, of waar je als publiek een eigen verhaal bij kunt bedenken. Het doel is om je mee te nemen in deze wereld. Omdat waarschijnlijk niet alleen een fotograaf daar nieuwsgierig naar is.

Serie MUSIC PEOPLE

Bij de serie MUSIC PEOPLE staat voor de fotograaf niet primair het maken van de foto centraal, maar juist de ontmoeting met de muzikant. En ook hieraan ligt nieuwsgierigheid ten grondslag. Het gaat bij Han Ernest primair om de vraag: wie is de mens achter de muzikant, wat drijft hem of haar en hoe staat de muzikant in het leven? Het gesprek maakt dat de muzikant uiteindelijk meer ‘open’ en als mens voor de camera staat, en het masker achterwege laat.  

Over fotograaf Han Ernest

Han Ernest studeerde in 2014 cum laude af aan de Fotoacademie in Amsterdam met het documentaireproject 'Hallo, ik ben Jan' – over de eerste 100 dagen van Jan van Zanen als burgemeester van Utrecht. Sinds zijn afstuderen werkt hij aan verschillende documentaires en opdrachten. Daarbij is zijn verleden als grafisch ontwerper van invloed op zijn manier van kijken door de camera. Eind 2016 is Han geselecteerd als een van de New Dutch Photography Talents 2017.

Openingstijden

Je bent tijdens kantooruren tussen 09:00 en 17:00 uur van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Fotoacademie, Sarphatistraat 36 in Amsterdam.

Zie ook: www.hanernest.nl