Fame start toch door

23 december 2011

Fame blijft voorlopig behouden voor Heaven-lezers en andere kopers van de betere muziek. De Amsterdamse winkel krijgt een doorstart in Magna Plaza, op een steenworp van het peperdure pand aan de Kalverstraat.

De doorstart betekent wel een reductie van bezetting en vloeroppervlak tot een derde van nu. Twintig verkopers krijgen 600 vierkante meter als werkterrein. De acht winkeltjes op de tweede verdieping van Magna Plaza bieden vanaf 24 februari 2012 vijftig procent muziek en vijftig procent dvd's. Daarmee loopt natuurlijk ook de keus voor de muziekkoper terug. Rendement krijgt in de nieuwe Fame een hoofdrol. Dagblad Het Parool citeert general manager Arthur ter Braak: "De achteruitzingende Afrikaanse artiest die één keer per jaar verkoopt, komt niet terug." Maar goed, voor de Heaven-lezer is een kleine Fame nog altijd stukken beter dan geen Fame.

Vervelend is wel dat Fame tot de sluiting van de winkel aan de Kalverstraat, eind januari, niks meer inkoopt. Wie de nieuwe Spinvis wil hebben als boek plus cd moet elders zoeken: de laatste is deze week verkocht. Daar tegenover staat de Fame in januari uitverkoop houdt en nu al een paar mooie boxen aanbiedt voor prijzen die beduidend lager liggen dan elders: met name de box van de Kinks mono, met de eerste albums, ep's, singles en rariteiten (10 cd’s). Ook niet te versmaden zijn Sam Cooke's RCA-elpees (8 cd’s) en de klassieke ELO's (11 cd’s).

Niet bij Heaven komen klagen als op ze op zijn.