Festivaltip: Valkhof Festival

13 juni 2019

Ik heb familie in Nijmegen die de stad traditiegetrouw ontvlucht tijdens de Vierdaagse. Maar dit jaar moet ik ze aanraden het programma van het gratis te bezoeken Valkhof Festival te bestuderen. In de marge van het wandelfestijn treden daar op een van de mooiste locaties van de Waalstad dit jaar een paar van de grootste talenten op die zich de afgelopen tijd hebben aangediend.

Het Britse black midi is zo door de critici bewierookt dat je bijna van een hype zou spreken. De jongelingen laten zich er niet door uit het veld, en geven live het beste dat ze in zich hebben. Voor een beetje avontuurlijk ingestelde muziekliefhebber is dit een uitgelezen kans zelf poolshoogte te nemen.

De Australische Julia Jacklin leverde met Crushing een album af met prachtige slepende popliedjes. Dit voorjaar speelde ze in Paradiso Noord in Amsterdam. Het concert piekte tussen momenten van apathie en absolute schoonheid. Kortom, geen muziek die onverschillig laat.

Alfa Mist, Sudan Archives en Mozes & the Firstborn zouden ook op ons must see lijstje staan, maar er is zo veel te genieten op het festival die van 13 tot en met 19 juli plaatsvindt. Zie de festivalsite voor alle informatie.