Fonkelend programma Rhythm & Blues Night

29 april 2017

Vanavond staat de Groningse Oosterpoort in het teken van de Rhythm & Blues Night. De 27e editie alweer – blues is alive and kickin’ – met een prachtig programma waarin alle uithoeken van het genre worden verkend.

Natuurlijk zijn er gitaarhelden, zoals oudgediende Walter Trout, die na zijn bijna doodervaring en levertransplantatie van een paar jaar geleden beter lijkt te zijn dan ooit. Met Marcus King, amper twintig, kent het festival een zeer interessante nieuwkomer, met in zijn band ook blazers.

The Paladins en de jonge zangeres Nikki Hill zijn meer rock ’n’ roll. Hill zou weleens de revelatie van het festival kunnen worden en The Paladins poken het vuurtje altijd op. Net als The Reverend Shawn Amos, bijgenaamd de ‘bluesdominee’, die je meeneemt naar de zingende kerk.

Echte blues mag je verwachten van Barrelhouse, al meer dan 40 jaar een sterkhouder van de vaderlandse bluesscene, en Junior Mack, die hier nog niet zo lang geleden triomfen vierde als lid van de Heritage Blues Orchestra. Pokey LaFarge laat graag horen waar het allemaal vandaan komt met zijn mix van jazz, ragtime en western swing.

Zie voor tickets en het complete programma, waarop ook nog mooie namen prijken als Joan Osborne, Devon Allman en Jo Harman de website.

En lees om in de stemming te komen het interview met Jo Harman, dat we met haar hadden bij het verschijnen van haar jongste album People We Become.