The Ford Automobile Blues

19 december 2014

Och arme, die geplaagde aandeelhouders van Ford wereldwijd. Door de mindere prestaties van de Ford-fabrieken in Genk hebben ze al heel erg afgezien met de fluctuaties van hun geliefde Ford-aandeel. Hoe kunnen die mensen nu rustig en sereen Kerstmis vieren als hun winstcijfers alweer afgetopt worden door die veel te dure en te weinig performante fabriek in Genk. Niet te begrijpen dat de werknemers daar in Genk niet nog veel meer wilden inleveren dan ze al deden, en zelfs niet meer uren wilden presteren voor veel lagere lonen. Ja, de solidariteit tussen de arbeiders en aandeelhouders van Ford is ver te zoeken en deze laatste groep wordt echt onredelijk hard aangepakt.

En ook wij consumenten gaan niet geheel vrijuit hoor. Gewoon al het feit dat wij in ons gezin van vier personen slechts twee Fords hebben, zorgt ervoor dat er een overproductie in Europa is gekomen, en dat heeft ook weer een slechte invloed op het Ford-aandeel, zodat die arme aandeelhouders al voor de tweede maal de pineut zijn. Ja, die mensen hebben het tegenwoordig echt niet onder de markt. Laat ons daarom in deze kersttijd ook even stilstaan bij het ondraaglijke leed van de Ford-aandeelhouders en hopen dat het volgend jaar weer business as usual zal zijn voor deze onredelijk hard getroffen groep.

Ik heb geen flauw benul welk merk onze volgende auto zal zijn, maar ik weet alvast welk merk het zeker niet zal zijn. Zelfs een iconische Ford Mustang, zoals zo mooi bezongen in Wilson Pickett's Mustang Sally, zou mij niet meer kunnen bekoren. Uit goede bron heb ik trouwens ook vernomen dat de Henry Ford Laan in Genk omgedoopt wordt tot de Henry Ford Weg. Was Henry Ford trouwens ook niet die man van de gespoilerde uitspraak "A business that makes nothing but money is a poor business"

Ach, wat zou hij trots geweest zijn op de werknemers van Ford Genk, want daar maakten ze tot voor kort zelfs auto's, stel je voor. En hoe fier zou hij geweest zijn op de huidige aandeelhouders, die buiten geld verdienen zich ook ernstig bezig houden met het creëren van mooie luchtbellen en het bakken van lucht.