Fotoboek over Kyteman

28 september 2017

Fotograaf Gabriel Eisenmeier volgde Colin Benders alias Kyteman tien jaar lang met zijn camera. ‘The Kyteman Family' geeft een prachtig gedocumenteerd beeld van een stormachtige carrière. Bij het boek zit een cd met bijzondere opnamen.

Gabriel Eisenmeiers document belicht alle belangrijke facetten van het afgelopen decennium van e Utrechtse muzikant Colin Benders en laat je meekijken op momenten en plekken die doorgaans verborgen blijven voor het publiek. Het is een selectie van de beste foto’s uit het enorme archief dat Eisenmeier de afgelopen jaren verzameld heeft.

De verrassende vormgeving neemt de kijker mee langs grootse en kleinere momenten uit het leven van deze bijzondere groep muzikanten en de bijgeleverde muziek versterkt die beleving. Want niet alleen kreeg het Nederlandse hiphoplandschap met de komst van Kyteman en ‘zijn orkest’ visueel een nieuwe impuls, ook de muzikale vernieuwing in improvisatie in de succesvolle jamsessies markeren een bijzonder moment in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Gabriel Eisenmeier studeerde in 2008 af aan Academie St. Joost in Breda in de richting fotografie. Naast langlopende eigen projecten fotografeert hij in opdracht en is hij als fotoredacteur betrokken bij de Volkskrant.

‘The Kyteman Family’ is te koop via de betere platenzaken en boekhandels en online te bestellen.

Specificaties: formaat: 24 x 32 cm; omvang 164 pagina’s, 139 foto’s; inclusief cd met opnamen uit de gefotografeerde jaren; € 39,99