Heaven op Once In A Blue Moon

21 augustus 2019

Popmagazine Heaven is met een stand aanwezig op Once In A Blue Moon. Fotograaf Han Ernest exposeert daar foto's uit de serie ON THE ROAD / MUSIC PEOPLE, die veelal eerder zijn verschenen in het blad. Wie zich deze dag inschrijft als abonnee doet dat niet alleen voordelig – slechts 20 euro voor een jaarabonnement – maar gaat ook nog eens op de foto voor een heuse Heaven-cover. OIABM is zaterdag aanstaande vanaf 12.00 uur.

Met de serie ON THE ROAD laat fotograaf Han Ernest het leven van de  muzikanten ‘backstage’ zien. Niet de glamour staat centraal in deze documentaire serie, maar de vaak afgeleefde kleedruimtes, de voorbereidende bezigheden, de spanning voor de show aanvangt, het wachten, onderlinge verbondenheid. Han noemt nieuwsgierigheid de basis voor zijn backstageserie. Wat gebeurt er achter de schermen? Hoe ziet die wereld eruit? Wie is de mens achter de muzikant? Als een ‘fly on the wall’ legt hij visueel sprekende momenten vast in beelden die een verhaal vertellen, of waar je als kijker een eigen verhaal bij kunt bedenken.

Bij de serie MUSIC PEOPLE staat voor de fotograaf niet primair het maken van de foto centraal. Eerder de ONTMOETING met de muzikant. “Primair gaat het me om de vraag wie de mens is achter de muzikant. Wat drijft hem of haar? Hoe staat de muzikant in het leven? Mijn doel is muzikanten meer ‘open’ en als mens voor de camera te hebben, waarbij ze hun masker of de standaardhouding van de muzikant achterwege laten.”

Aanbieding HEAVEN

Wie zich tijdens het festival inschrijft als abonnee doet dat voor het zeer voordelige bedrag van 20 euro voor een jaar Heaven (zes nummers). Bovendien wordt iedereen gefotografeerd voor zijn/haar unieke cover.

Foto’s te koop

Alle foto’s worden van Han Ernest zijn geprint in een gelimiteerde oplage van 8 prints per foto. De prijs voor een zwartwit foto is € 160 inclusief lijst. Daarnaast hangten op de expositie een kleurenfoto van Armand & the Kik en een kleurenfoto van John Moreland in Paradiso. Voor deze foto's geldt eveneens een gelimiteerde oplage van 8 prints. De prijs inclusief lijst is € 220 voor Armand & the Kik en € 275 voor John Moreland.

Over de fotograaf

Han Ernest (Amsterdam, 1956), studeerde in 2014 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam met het documentair project ‘Hallo, ik ben Jan’ - de eerste 100 dagen van Jan van Zanen als burgemeester van Utrecht. Sinds zijn afstuderen werkt hij aan verschillende documentaire projecten en opdrachten. Daarbij is zijn verleden als grafisch ontwerper van invloed op zijn manier van kijken door de camera. Han Ernest is in 2017 geselecteerd als een van de New Dutch Photography Talents. Zie ook: www.hanernest.nl