Heaven Presents… Gregory Page

3 augustus 2018

Waiting For The Sun Again is de eerste single van het nieuwe album van Gregory Page, A Wild Rose, dat zaterdag 3 november ten doop wordt gehouden tijdens een speciale show in de Amsterdamse Amstelkerk. De kaartverkoop start vandaag.

We gaan onder de noemer Heaven Presents... ons sterk maken voor bijzondere artiesten die een groter publiek verdienen. In een tijd waarin de wereld haar glans verloren lijkt te hebben poogt de Iers/Amerikaanse singer songwriter Gregory Page met zijn albums een tijdloze schoonheid op te roep. Met A Wild Rose rijgt hij een nieuwe parel aan zijn ketting. Waiting For The Sun Again is de eerste voorproef. Page brengt vaak langere tijd in Nederland door, maar nu is hij weer in zijn hometown San Diego. 

Hoe is het weer daar?

“Man het is hier bloedheet. De woestijn is vlakbij. Zulke hitte is eigenlijk de doodsteek voor iedere vorm van creativiteit. Het zuigt alle energie uit je en het enige wat je wilt is rondhangen bij het zwembad.”

Wat kun je zeggen over je nieuwe album, A Wild Rose?

“Ik heb de songs in Nederland geschreven, grotendeels in de herfst van 2017. Zoals je weet ben ik graag in jullie land. Man ik heb er al zo veel optredens gedaan, ik denk dat ik Nederland beter ken dan de doorsnee Nederlander. Ze zeggen weleens dat het een klein land is, maar wat zijn er een hoop stadjes en dorpen en plekken waar je kunt optreden. De inspiratie voor veel liedjes komt overigens voort uit mijn reis naar Armenië, het land waar een groot deel van mijn familieroots liggen. Ik was nog niet eerder geweest. Ik heb er veel familie bezocht. Omdat zij gebrekkig Engels spreken en ik geen Armeens, verliep de communicatie op een heel emotioneel, woordloos niveau. Het maakte veel in me los. Dat vertaalt zich vooral in de teksten, muzikaal gezien is de invloed beperkt. Mijn Ierse kant laat zich nog immer meer gelden.”

Wat kun je zeggen over de opnames?

“Het album is heel spontaan tot stand gekomen, zonder enige druk van buitenaf. Een prachtige studio hier in de buurt, vol met vintage analoge apparatuur, liet me weten dat ze het financieel helaas niet meer konden bolwerken en moesten sluiten. De eigenaar wilde nog één mooi album maken en hij wilde mij die eer geven. Ik heb heel snel wat vrienden opgetrommeld onder wie gitarist Doug Petitbone, bekend van zijn werk met Lucinda Williams, en we hebben het album in een paar dagen tijd rond de Kerst opgenomen. Het zijn dagen dat zelfs muzikanten even vrij zijn, dus het was een buitenkans. Voor mij was nieuw dat ik de nummers niet eerder live had gespeeld, terwijl ik ze normaal gesproken eerst op het podium uitprobeer. Maar daardoor klinkt alles tintelfris. Er zit er een directheid in de opnamen die ons allemaal aangenaam verraste toen we de resultaten hoorden.”

Het gerucht gaat dat je ook een nummer met Tim Knol hebt opgenomen?

“Ja dat klopt. Het album is nog niet helemaal af, het had nog wat nodig. Daartoe heb ik onlangs nog enkele nummers opgenomen, ook met Tim. We kennen elkaar al een hele tijd, niet echt goed, maar we spreken elkaar af en toe op een festival of na een optreden. Hij zag mij spelen in Huis Verloren in Hoorn en ik was ooit onder de indruk van hem bij een optreden op TakeRoot in Groningen. Tijdens onze opname bleek dat we dezelfde taal spreken, die van de muziek. De jongen is zo muzikaal. Hij speelt mandoline op het nummer.”

Op zaterdag 3 november wordt het A Wild Rose gepresenteerd tijdens een bijzondere Heaven Presents… releaseshow in de Amstelkerk in Amsterdam. De ticketverkoop is gestart. Warm aanbevolen.