Heaven presents: bijzonder geslaagd

22 november 2011

Zo’n honderd liefhebbers waren present op de eerste Heaven-matinee afgelopen zondag in Theater Kikker in Utrecht. Drie singer-songwriters verzorgden ieder een optreden van drie kwartier. Het was genieten van prachtige muziek in een zeer intieme en prettige sfeer. De thuisblijvers hadden dit keer eens ongelijk. 

Marten de Paepe en zijn uitstekende band presenteerden nummers van hun album Boskoop in een prachtig decor en toonden aan dat ze langzaam maar zeker zijn gaan behoren tot de eredivisie van de Nederlandse rootsscene.

Ed Laurie vervolgens, miste volgens eigen zeggen zijn begeleiders en drop, maar zijn solo-optreden maakte niettemin indruk. Zijn album Cathedral – opgenomen met Italiaanse jazzmuzikanten – is sinds zondag in Nederland verkrijgbaar. Begin volgend jaar komt hij terug, dan mét band.

De afsluitende act Emmett Tinley stal de show met een weergaloos optreden. Tinley doet nog een aantal optredens in ons land, onder andere op Eurosonic Noorderslag in januari in Groningen. Ga hem zien als u enigszins in de gelegenheid bent.