Heavenly Ramblin’ Recordings 10: Andrew Combs

7 februari 2018

In een prachtige nieuwe aflevering van de Heavenly Ramblin’ Recordings een sessie van een coming manAndrew Combs. Een zangtalent van topklasse, volgens Kees van Wee in zijn recensie van Combs’ album Canyons Of My Mind, dat eerder dit jaar verscheen. Ergens tussen Roy Orbison, Oren Lavie en Chris Isaak.

De in Texas geboren en inmiddels in Nashville wonende singer-songwriter Andrew Combs was afgelopen oktober te bewonderen op Ramblin' Roots in TivoliVredenburg. Het eendaagse festival dat ieder najaar geheel in het teken staat van authentieke en hedendaagse soul, americana, blues, country en rootsrock. Samen met TivoliVredenburg delen we Heavenly Ramlin’ Recordings, bijzondere sessies in een intieme setting die tijdens het festival zijn opgenomen.

Een jonge man die ouder wordt is het thema van Canyons Of My Mind. Een breed onderwerp, waarbinnen plaats is voor songs over liefde en reizen, maar ook over milieubewustzijn. Het is Combs’ tweede full length album. Ten tijde van zijn debuut vielen vergelijkingen met Mickey Newbury, Guy Clark en Harry Nillson hem ten deel. In zijn meest rockende nummers heeft hij eerder wat weg van een Tim Christensen.