Heavenly Ramblin’ Recordings 2: The Weather Station

9 december 2017

De tweede aflevering van de Heavenly Ramblin’ Recordings is een hele mooie: Tamara Lindeman van het Canadese The Weather Station met Thirty.  Bekijk de video en je begrijpt dat het niet alleen vanwege haar nationaliteit is dat vergelijkingen met Joni Mitchell niet van de lucht zijn.

The Weather Station was een van de artiesten op Ramblin' Roots afgelopen oktober in TivoliVredenburg. Het eendaagse festival dat ieder najaar geheel in het teken staat van authentieke en hedendaagse soul, americana, blues, country en rootsrock. Samen met TivoliVredenburg delen we Heavenly Ramlin’ Recordings, bijzondere sessies in een intieme setting die tijdens het festival zijn opgenomen.

Het jongste album van The Weather Station is een van de aanraders is het decembernummer van Heaven. Uit de recensie van Koos Gijsman:

‘… De vele akoestische instrumentaties verfraaien als vanouds gevoelvolle liedjes uit de folkhoek. Ze doen op deze plaat echter ook dienst als aanvulling van de indiepop opmaak. De keus daarvoor komt op het conto van frontvrouw Tamara Lindeman, die op deze vierde plaat de regie nadrukkelijk naar zich toe heeft getrokken. Ze zingt haar zelfgeschreven liedjes en speelt op gitaren, piano, orgel en banjo. Ook de productie en de vioolarrangementen zijn van haar hand. Lindeman’s vaste bandleden Ben Whiteley (bas) en Don Kerr (drums) vullen haar vocale en instrumentale verrichtingen aan, met bijdragen van Ben Boye (keyboards), Will Kidman (gitaar) en een strijkkwartet. Dit album onderscheidt zich door zijn brede stilistische opzet, Lindeman’s loepzuivere zang en haar ingetogen, uitgebalanceerde voordracht. Tekstueel toont ze zich een groot lyrisch talent dat vele observaties vertaalt in fraaie, poëtische liedregels …’

Bekijk meer Heavenly Ramblin' Recordings.