Heavenly Ramblin’ Recordings 6: Shannon McNally

3 januari 2018

In een nieuwe aflevering van de Heavenly Ramblin’ Recordings een sessie van de Amerikaanse singer-songwriter Shannon McNally, die beginjaren nul enige furore maakte met een trits mooie albums, maar daarna van de wereld verdwenen leek.

De stilte rond McNally was achteraf wel verklaarbaar. Ze verhuisde van New York naar Mississippi, werd moeder, zag haar huwelijk stranden en nam de zorg voor haar ernstig zieke moeder op zich. Veel tijd voor muziek blijft dan niet over.

Haar comebackalbum Black Irish (2017) maakte ze aan de hand van Rodney Crowell met wie McNally contact was blijven houden. De americana-legende vond bovendien een aantal topmuzikanten bereid mee te werken.

Afgelopen oktober was Shannon McNally te zien en te horen op Ramblin’ Roots het eendaagse festival dat ieder najaar geheel in het teken staat van authentieke en hedendaagse soul, americana, blues, country en rootsrock. Samen met TivoliVredenburg delen we Heavenly Ramlin’ Recordings, bijzondere sessies in een intieme setting die tijdens het festival zijn opgenomen.