Heavenly Ramblin’ Recordings: Levi Parham

29 november 2017

De Amerikaanse laatbloeier Levi Parham was een van de artiesten op Ramblin' Roots afgelopen oktober in TivoliVredenburg. Het eendaagse festival staat geheel in het teken staat van authentieke en hedendaagse soul, americana, blues, country en rootsrock. Samen met TivoliVredenburg delen we Heavenly Ramlin’ Recordings, bijzondere sessies in een intieme setting.

De hemelse muziek van die akoestische sessies, de Heavenly Ramblin' Recordings, promoten we graag samen met TivoliVredenburg. Levi Parham trapt hier af met Heavy Weight. (Zie video hieronder.)

Wijlen singer/songwriter Jimmy LaFave zei over Levi Parham: “I think he's one of the best young new talents I've heard in Oklahoma in a long time”. Een mooi compliment voor iemand die lang twijfelde of hij van muziek zijn beroep moest maken.

Als het aan Levi Parham had gelegen, was hij namelijk helemaal geen muzikant geworden. “De meeste tieners dromen daarvan maar krijgen geen enkele steun van hun ouders. Die van mij probeerden me juist over te halen de muziek in te gaan. Ik bleef ze maar vertellen dat dat echt niet kon omdat ik moest studeren en een goede baan vinden. De omgekeerde wereld dus.”

Muziek kleurde wel zijn jeugd. Zijn vader was een groot liefhebber van blues, soul en rootsrock. “Ik haatte die. Wat hij draaide, vond ik helemaal niks. Pas jaren later realiseerde ik me dat het toch wel erg goed was. Al die muziek was onbewust onder mijn huid gekropen”.

Pas op zijn 29e besloot Parham definitief te kiezen voor een leven als muzikant. De aanleiding was verdrietig. “Ik verloor mijn moeder aan kanker. Kort voor ze overleed, zei ze tegen me: “Don’t waste your life doing anything but what you want to do”. Daardoor besloot ik er echt voor te gaan.”

Bekijk meer Heavenly Ramblin' Recordings.