Hemelbestormers: muziektalent krijgt een kans

23 februari 2017

Op zondag 5 maart vindt in TivoliVredenburg in Utrecht de eerste editie plaats van het showcase-festival Hemelbestormers. Het is een unieke samenwerking tussen tien muziekopleidingen in Nederland. Aansluitend op de Musicfair/Dancefair, de jaarlijkse muziekbeurs die dat weekend wordt gehouden in de Jaarbeurs, zijn vierentwintig poptalenten te zien en te horen.

Voor het eerst bundelen zo veel verschillende muziekopleidingen uit Nederland hun krachten. Ze willen hun talenten de kans geven zichzelf te presenteren aan een groot publiek. Het evenement wel een tegengeluid bieden aan de resultaten van een onderzoek dat het Fonds van de Podiumkunsten onlangs bekendmaakte. Daarin stond onder meer dat grote poppodia steeds minder vaak aanstormend Nederlands talent programmeren. Met hoge kosten en lage inkomsten is het risicovol nieuw poptalent te boeken. TivoliVredenburg, de samenwerkende muziekopleidingen en partners Musicfair/Dancefair, Pinguin Radio en Music Maker willen met Hemelbestormers talent een kans geven op een groot podium.

De afgelopen jaren zijn behoorlijk wat acts doorgebroken die hebben gestudeerd aan één van de muziekopleidingen die ons land rijk is. Zo begon Mister and Mississippi als een project van de Herman Brood Academie, studeerde Jett Rebel aan het Conservatorium van Amsterdam en hebben de dames van Bells Of Youth elkaar leren kennen op de Rockacademie. Ook Mr. Polska, My Baby, DeWolff, Textures, Gallowstreet, Birth of Joy, Jungle by Night, Lucas Hamming, Gallowstreet en de bandleden van Typhoon en Ronnie Flex zijn mooie voorbeelden van zulke talenten die op dit moment hun successen behalen in de Nederlandse clubs.

Zondag 5 maart staan de volgende ‘Hemelbestormers’ op het podium: Willemijn de Boer, Peer, Naear, Massi, Joe Buck, Natives Of The Crooked Cage, Karixon, EUT, The Visual, Vin Postéga, Zeno Wachtig, JuliusPhilips, Arie Buursema, A Cynic’s Mind, Hollow Men, Lawrence-t, Surf Aid Kit, SMIB, Hato Branch, Solden, Greenfield, Loose Air, Laura & Collin en Storm.

Naast een showcase-festival waar de ontdekker van nieuwe muziek zijn hart kan ophalen, is Hemelbestormers een ontmoetingsplek voor jonge artiesten en Nederlandse professionals uit de muziekindustrie.

Hemelbestormers: zondag 5 maart in TivoliVredenburg, Utrecht, vanaf 17.00 tot 22.30 uur. Tickets € 5 (exclusief servicekosten).