Het familiegevoel van Next Of Kin

16 maart 2019

De nieuwe video van Dawn Brothers – bij de single Let’s Be There Together – roept herinneringen op aan de jaren negentig. Terwijl de familie onderweg was naar een ver vakantieoord haalde vader zijn camrecorder tevoorschijn om te pas en te onpas te filmen.

Zanger/gitarist Bas van Holt. “Ik heb vorig jaar voor een paar tientjes een Sony High 8 gekocht, de laatste generatie videocams die nog met bandjes werkte. Tijdens onze tournee samen met DeWolff heb ik voortdurend opnamen gemaakt. En er zijn ook opnamen in de studio. Voor de video bij onze nieuwe single heb ik een compilatie gemaakt. Het geeft mooi het ‘familiegevoel’ weer dat we hebben met de jongens van de DeWolff en anderen.”

De single staat op het album Next Of Kin dat wordt uitgebracht op op zaterdag 13 april, Record Store Day. Op diezelfde zaterdag presenteert de Rotterdamse band het album in het Zonnehuis in Amsterdam Noord, samen met de muzikanten die aan het album meewerkten: DeWolff, Tim Knol, Coal Harbour, Merel Sophie, David Gram, Stefan Wolfs en Sam Jones.

Wat al deze artiesten gemeen hebben is de onweerstaanbare drang om tijdloze muziek te maken - ontstaan uit een onvoorwaardelijke en diepe liefde voor de Amerikaanse muzikale roots. Bas: “Het idee voor Next Of Kin komt van Levi. [Levi Vis is zanger en bassist van Dawn Brothers - Heaven]. Hij en muziekproducer Sam Jones hadden een lijntje lopen naar de Wisseloord Studios in Hilversum. Een plek met veel geschiedenis waar het hogere segment van de Nederlandse popmuziek opneemt. Onze scene is gewend in eigen beheer op te nemen, vaak in kleine ruimtes. Dan is het te gek om in één ruimte te kunnen zitten met blazers en strijkers, want het leek ons fantastisch het samen met aantal goede vrienden te doen. Pablo van DeWolff en Tim brachten droegen nummers bij, en we doen een cover van Jim Ford. We hadden drie dagen tot onze beschikking en die hebben we ten volle benut.”

Next Of Kin: an album by Dawn Brothers, DeWolff, Tim Knol and friends