Het jaar van The Gospel Sessions

16 maart 2018

Vandaag is hier de nieuwe single te beluisteren van Michelle David & The Gospel Sessions, Taking It Back, afkomstig van het nieuwe album The Gospel Sessions Vol 3, dat op 27 april verschijnt. (foto Han Ernest)

Afgelopen december sierden Michelle David en (een deel van) haar mannen het omslag van ons magazine. Het thema: gospel. David vertelde hoe ze vanaf haar vroegste jeugd in New York op de banken stond in de kerk van haar oma en vooral dat de muziek haar nog altijd heel veel steun en troost bood. Vorig jaar overleden haar moeder en favoriete tante kort na elkaar. “We zijn bezig met ons derde album, waarop we dieper gaan dan op de vorige twee”, vertelde ze. Het verlies van de dierbaren had zijn weerslag op de muziek. “Meer dan ooit had ik de muziek nodig om me staande te houden. Lord don’t move my mountain, but give me the strength to climb.”

“De teksten zijn soms best heftig”, licht gitarist Onno Smit nu het album toe. “Michelle heeft haar verdriet bepaald niet weggestoken. Maar we wilden het geen melancholiek album laten zijn. De muziek klinkt eigenlijk best uplifting, zeker in de snellere nummers waarin we uitpakken met blazers en extra percussie. Op twee nummers na is ook een basgitaar te horen. Ons albumdebuut Vol 1 was behoorlijk basaal met twee gitaren, zang en lichte percussie. Op Vol 2 hadden we de muziek al wat meer aangekleed en nu zijn we weer een stapje verder gegaan. Sommige nummers hadden gewoon meer nodig dan gitaren en drums.”

Er staat de groep een drukke tijd te wachten met een clubtour in april/mei en vervolgens heel veel optredens op festivals in binnen- en buitenland. “In de clubs zijn we met ons vieren – Michelle, Paul Willemsen en ik op gitaar, en Toon Omen op drums – maar op festivals zullen we vaak met een groter gezelschap verschijnen. Het is geweldig zoals het nu loopt.” Beans & Fatback, de andere band van Willemsen en Smit, staat voorlopig op een laag pitje. “Dit jaar is het jaar van The Gospel Sessions.”