Het kleinste eilandfestival

7 juli 2014

Na de Waddeneilanden Terschelling (Oerol), Vlieland (Into The Great Wide Open) en Ameland (MadNes) heeft nu ook het kleinste bewoonde eiland van Nederland een bijzonder festival. Op zaterdag 11 juli is er Let’s Rock The Island op Tiengemeten. Bewust kleinschalig.

"We zijn het kleinste eilandfestival van Nederland", meldt organisator Hans Oosterhof van Let’s Rock the Island, dat zaterdag 11 juli vanaf 16.00 tot 23.00 uur plaatsvindt op Tiengemeten, gelegen in het Haringvliet onder de rook van Rotterdam. "Dit festival is mogelijk dankzij de coulance van Natuurmonumenten, want Tiengemeten is één groot natuurgebied. De optredens zijn in een oude boomgaard op de oostpunt van het eiland." Bezoekers worden overgevaren met een speciale festivalboot. Het festvival biedt ook de mogelijkheid op het eiland te kamperen.

Met de programmering en aankleding richt Let’s Rock The Island zich vooral op oudere jongeren en jongere gezinnen. Er worden maximaal 400 tickets verkocht. "Schuurfeesten voor jongeren zijn er genoeg in de Hoeksche Waard. Dit is rustiger en sfeervoller. Leuk voor vijftigplussers en tegelijkertijd veilig voor kinderen”, aldus Hans Oosterhof.

Wie kampeert op het festival mag het kroost gratis meenemen en de volgende morgen is er een ontspannen campingontbijt. Het festival wordt aangedaan door ‘rollende keukens’ met vegetarische gerechten en er is lekker eten van het eiland zelf, zoals hamburgers van de Schotse Hooglanders die er grazen.

Het festival is alleen al een aanrader door de komst van Heritage Blues Orchestra, dat een Grammy won voor het onvolprezen debuutalbum And Still I Rise uit 2012. Hun in gospel en jazz doordrenkte blues is even verrassend als meeslepend. De Franse blazers zijn er dit keer niet bij, maar wel de mondharmonica-virtuoos Vincent Bucher en de geweldige drummer Kenny ‘Beedy Eyes’ Smith, zoon van Willie ‘Big Eyes’ Smith, de vaste drummer van Muddy Waters.

Daarnaast zijn er optredens van de Hoeksche bluesband Môtwat, is er onvervalste feestmuziek van de negenmansformatie Maison du Malheur en funky soul van het trio My Baby (Loves Voodoo) ­– met de van The Souldiers bekende zangeres Cato van Dijck in de gelederen.

Alle informatie over het festival is te vinden op de festivalsite. Daar zijn ook de – slechts 400 – kaarten te koop. Dus wacht niet te lang.