Het liedje centraal op Naked Song

29 maart 2017

Op Naked Song – zaterdag 22 april in Muziekgebouw Eindhoven ­– staat de singer-songwriter centraal. Op vijf podia met in totaal ruim twintig artiesten. Je ontdekt grootheden voordat ze werkelijk doorbreken. Zo waren James Vincent McMorrow, Eels en Agnes Obel te zien op vorige edities.

Een schot in de roos is het exclusieve optreden van Heather Nova. De van oorsprong uit Bermuda afkomstige singer-songwriter speelt eenmalig in een duo-bezetting haar grootste hits. Opmerkelijk is de terugkeer van Stef Kamil Carlens, de wat excentrieke Belg die zich na dEUS en Zita Swoon toelegde op theater en beeldende kunst. Met Stuck In The Status Quo bracht hij onlangs voor het eerst in tien jaar weer een liedjesplaat uit.

Andere krenten uit deze editie zijn de americana van Baptiste W. Hamon, alleen al speciaal omdat hij vooral in zijn moerstaal zingt. De singer-songwriter uit Parijs nam zijn debuutalbum L’Insouciance op in Nashville en rekent naast Jacques Brel en Barbara, Townes Van Zandt en Guy Clark tot zijn helden. Lees het interview dat we met hem hadden.

De Amerikaan Ryley Walker vermengt met zijn virtuoze gitaarspel en introverte zang de melancholie van Engelse folk à la Nick Drake met het experiment van jazz. Zijn Golden Sings That Have Been Sung was afgelopen december een favoriet in de jaarlijstjes.

Het Amerikaans-Engelse duo Young Gun Silver Fox verraste met West End Coast, een plaat vol gepolijste retrorock die doet denken aan acts als Hall & Oats en Steely Dan. En het slaat aan, want hun optredens verkopen vaak uit.

De Zeeuwse rootsrocker Danny Vera speelt speciaal voor Naked Song samen met een strijkkwartet, die zijn nummers zullen voorzien van nieuwe finesses.

Zie voor meer informatie en tickets de festivalsite.

In het nieuwe nummer van Heaven dat vrijdag 10 april verschijnt staat een uitgebreid interview met Danny Vera. Niet te missen. Neem vóór maandag 3 april 16.00 uur een abonnement op en je krijgt het magazine thuisgestuurd.