Jan Donkers terug op de radio

15 januari 2013

Jan Donkers is weer te horen op de radio, de internetradio welteverstaan. Iedere maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur presenteert de onvermoeibare promotor van Amerikaanse rootsmuziek Gonzo’s Return op KX Radio.

Jan Donkers gold al als kenner van americana toen het genre nog geen naam had, maar werd aangeduid met de diverse stromingen die het omvat: blues, folk, bluegrass, country and western en rootsrock. Meer dan dertig jaar draaide hij muziek op VPRO radio, voor menig rootsliefhebber was hij het baken van goede smaak.

Op Radio 2 verzorgde Jan Donkers jarenlang het populaire zondagochtendprogramma Sunday Morning Coming Down. Dat was lekker wakker worden. Toen de VPRO besloot de zendtijd op Radio 2 op te geven, luidde dat het einde in van Donkers radioloopbaan. Al had hij nog een tijd een programma op Radio 5: Gonzo's Last Stand.

Donkers internetradioprogramma kreeg de toepasselijke naam Gonzo’s Return.

KX Radio is in 2005 opgericht door Rob Stenders en zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit. Het is een ‘no format’ internetradiozender. Deejays zoals Rob Stenders en Leo Blokhuis, maar ook bekende Nederlanders onder wie de inmiddels onvermijdelijke Nico Dijkshoorn bepalen op KX zelf welke muziek ze draaien.

Gonzo’s Return is iedere maandagavond live te streamen van 19:00 tot 21:00 uur. Uitzendingen kunnen ook worden beluisterd via een podcast.