Joep Pelt overleeft van zwaar auto-ongeluk

10 februari 2012

Gitarist/zanger Joep Pelt is levensgevaarlijk gewond geraakt bij een auto-ongeluk dat een paar weken geleden plaatsvond in Zuid-Afrika. Hij was er op vakantie met zijn vrouw Hester, die het ongeluk met de dood moest bekopen. Joep werd in kritieke toestand per helikopter naar Johannesburg gebracht, waar hij zes keer is geopereerd. Zijn toestand is inmiddels stabiel, maar alle optredens die hij dit voorjaar zou doen zijn uiteraard afgelast.

Joep Pelt werd vooral bekend door zijn muzikale reizen naar de Mississippi-delta en Mali, waar hij samenwerking zocht met muzikanten als R.L. Burnside, Ali Farka Touré en de twee jaar geleden overleden Lobi Traoré. Met Lobi Traoré maakte hij een compleet album: I Yougoba. Joeps jongste album Stolen Serenades Vol 1 verscheen in augustus 2011.

Voor 13 maart is er een benefietavond voorzien in de Melkweg om Joep ook financieel bij te staan in deze moeilijke tijden. Moke en Lucky Fonz III zullen in ieder geval optreden. Houdt deze site en die van de Melkweg in de gaten.

Op deze plek wensten we Joep Pelt veel sterkte toe en een voorspoedig herstel.