Jubileumconcerten Smoked: laatste weekend

16 november 2012

De concerten die het fijne Smoked-label organiseert ter opluistering van zijn tienjarig bestaan lopen ten einde. Dit weekend en maandag is (voorlopig) de laatste kans om bijzondere artiesten als Parne Gadje, Lucie Thorne en Matt Walker live aan het werk te zien.

Labelbaas Dan Tuffy, tevens muzikant van het trio Big Low: “Onze gemeenschappelijke noemer van onze artiesten is dat we muziek maken vanuit het hart. Muziek die je emotioneel raakt.” Hij brengt alleen muziek uit van mensen met wie hij een ‘klik’ heeft. “En we gaan voor kwaliteit in onze releases.”

Smoked Recordings brengt per jaar zo’n drie releases uit. “Meer kunnen we als klein label niet behappen”, zegt Tuffy. Niet de kwantiteit telt, maar de kwaliteit. Met die instelling houdt het label, dat ook een eigen opnamestudio heeft, het al tien jaar vol.

Smoked Recordings Label Nights: vrijdag 16 november, Theater De Berenkuil, Utrecht (met Parne Gadje & Kamal Hors); zondag 18 november, Theater De Berenkuil/Utrecht (met Big Low, Lucie Thorne, Matt Walker & Jeroen Kant); maandag 19 november, Meneer Frits, Eindhoven (met Big Low, Matt Walker, Lucie Thorne & Jeroen Kant)

De show vanavond in Utrecht begint om 21:30 uur; kaarten van €15 vanaf 20:00 uur aan de deur. Op zondag 18 november begint de show om 15:30 uur. Kaarten aan de deur vanaf 14:30 uur. De show in Eindhoven is op maandag 19 november is om 21.00 uur.