Judy Blank in Tiger Eye Stone

20 september 2018

Vandaag is de video Tiger Eye Stone van het mooie nieuwe album van Judy Blank voor het eerst te zien. Met de americana van Morning Sun vindt de Brabantse, die een paar jaar geleden meedeed met De Beste Singer Songwriter van Nederland, zichzelf opnieuw uit. 

In de video staat de ring centraal, die haar behoudt voor eenzaamheid. Ze zegt zelf over het nummer: “Ik reis graag alleen. Alleen zijn op een nieuwe plek staat voor mij gelijk aan het gevoel van ultieme vrijheid. Niet altijd leuk voor de mensen die ik achterlaat, want soms ben ik maanden weg. De eerste zinnen van Tiger Eye Stone schreef ik op mijn hotelkamer aan het eind van een bloedhete zomerdag tijdens mijn eerste trip naar Nashville. De eindeloze nieuwe indrukken van de stad, alle goedbedoelde adviezen van medemuzikanten en de mensen die iets van me wilden, voelden ineens als ‘te veel’. Het was de eerste keer tijdens die lange reis dat ik me alleen voelde. Maar een goede vriend uit Nederland had me voor vertrek een ring gegeven als aandenken. Ik had hem elke dag gedragen en besefte me ineens dat ik nooit écht alleen was. Dat er ergens aan de andere kant van de oceaan iemand was die aan me dacht. Eenmaal terug in Nederland maakte ik het liedje af met één van mijn favoriete gitaarhelden, Anne Soldaat. Gitarist Ethan Ballinger (LeeAnn Womack, Aubrie Sellers) verzorgde het gitaarwerk bij de opnamen van Morning Sun in Southern Ground Studios in Nashville en gaf het de seventies roadtrip sound die ik zo te gek vind.”

 Een interview met Judy Blank komt in de nieuwe Heaven die 12 oktober verschijnt. Ook in dat nummer: John Hiatt, Israel Nash, Kurt Vile, Dawes, Macy Gray, Anna Calvi, Amber Arcades en nog veel meer. Wie voor 28 september een abonnement neemt op het blad – zie de button op deze site – profiteert niet alleen van de scherpe aanbieding, maar vindt het nieuwe nummer straks gewoon op de deurmat.