JW Roy ploegleider van uniek wieleralbum

1 april 2012

De afgelopen maand vonden onder leiding van singer-songwriter JW Roy en producer Frans Hagenaars de opnamen plaats van de Sint Willebrord Sessions Vol. 1: Sporthuis Hubert. Plaats van handeling was de tot studio omgebouwde, voormalige werkplaats van de vermaarde fietsenmaker-mechanicien Hubert van Hoydonk in Sint Willebrord, tevens de woonplaats van legendarische wielrenners als Wim van Est, Wout Wagtmans en diens neef Rini Wagtmans.

Speciaal voor de gelegenheid beschreven en bezongen Guus Meeuwis, Freek de Jonge, Alex Roeka, Gerard van Maasakkers, Guido Belcanto, Rick de Leeuw, Ferry Heijne van De Kift, Frank Lammers, Joost Prinsen, Sam Valkenborgh, Ivo Victoria en uiteraard JW Roy zelf hun passie voor het wielrennen. Speciale gasten Peter Winnen, Tim Krabbé en Gio Lippens leverden een bijzondere parlando-bijdrage.

De vocalisten werden begeleid door het huisorkest van platenfirma Excelsior, bestaande uit gitarist Cok van Vuuren, toetsenist Roel Spanjers, bassist Reyer Zwart en drummer Jeroen Kleijn. Verder zingt er een kampioenenkoor mee, waarin naast Peter Winnen verder nog oud-profs als Rini Wagtmans, Michael Boogerd, Koos Moerenhout, Johan van der Velde, Jan Simons en Jacques Hanegraaf.

De cd is een initiatief van Stichting Bikewriters, in het kader van de Tour for Life, een fondsenwervingsproject van Artsen zonder Grenzen. De grootse presentatie van de cd Sint Willebrord Sessions Vol. 1: Sporthuis Hubert vindt plaats op zondag 16 september in parochiehuis De Lanteern in Sint Willebrord, maar het album verschijnt al op 25 juni. Meer informatie op de website Bikewriters.