Kaarten voor Anna Tivel en Jeffrey Martin

10 maart 2020

Anna Tivel en Jeffrey Martin zijn twee Amerikaanse singer-songwriters die ieder een eigen carrière hebben, maar ook vaak optreden als duo. Beiden zijn tekstdichters van hoog niveau met ieder een heel eigen kijk op de wereld. Voor de optredens in de Melkweg (18 maart) en LuxorLive, (19 maart) hebben we 2 x 2 tickets in de aanbieding. Onder het motto, wie zich laat horen…

Anna Tivel en Jeffrey Martin leerde elkaar een aantal jaar geleden kennen in de levendige folkscene van hun woonplaats Portland, Oregon, en gaan sindsdien geregeld samen op tour, waarbij ze doorgaans solo-optredens combineren met nummers die ze samen doen. Ze hebben beide diverse soloalbums op hun naam staan.

Bij het verschijnen van Anna Tivel’s album Small Believer schreef recensent Ed Muitjens destijds in Heaven magazine:

But in the basement apartment, a shadowy man, he just stares at the wall. He can't sleep and me I'm just part of the darkness, just trying to get something right’. De tekstpassage uit het fraaie nummer Saturday Night past perfect bij de hoes van Small Believer waarop singer-songwriter Anna Tivel staat afgebeeld, haar gezicht deels in het donker. Het is het vierde album van deze veelbelovende Amerikaanse zangeres. Ze heeft deze keer niet de lamellen van haar ziel gesloten en geput uit haar eigen ervaringen maar tijdens tournees als een spons verhalen van anderen opgezogen en die getransformeerd in elf fraaie liedjes. Ze gebruikt mooie, beeldende teksten die je geboeid houden. Haar zang, zwevend tussen liefjes zacht en bijna fluisterend, is wonderschoon en kan soms echt betoveren. Het album is uitermate subtiel, en die subtiliteit kenmerkt ook de summiere begeleiding van drums, gitaar en staande bas. In bijvoorbeeld Blue World zijn de gespeelde noten op gitaar niet talrijk, maar de gitaarbegeleiding en solo zijn van een ontegenzeggelijke schoonheid. HighestBuilding is een van de weinige nummers die, zij het zeer licht, enige rauwe randjes vertonen en waarbij ze het tempo verhoogt. Small Believer is een evenwichtig en fraai album dat bij elke keer luisteren aan kracht wint.

Anna Tivel en Jeffrey Martin live: 18 maart in Melkweg, Amsterdam; 19 maart in LuxorLive, Arnhem. Mail naar redactie@popmagazineheaven.nl om in aanmerking te komen voor gratis kaartjes. Vermeldt er bij welke optreden de voorkeur heeft: Amsterdam of Arnhem?