Kerstconcerttip: Clean Pete

19 december 2019

Hun Nederlandstalige kerstalbum Gloria krijgt lovende recensies en dit weekend geeft Clean Pete hun grootste kerstshows tot nu toe. De tweelingzussen Loes en Renée Wijnhoven trekken alle registers open.

Thijs Boontjes, Anne Soldaat, Lea Kliphuis, Moon Moon Moon en Niek Nellen zijn te horen op het kerstalbum en zij zullen ook bij beide shows aantreden, met in de band Tim van Delft (De Staat) en Sam van Hoogstraten (A.M. Sam). Stefano Keizers, te horen op de titeltrack van Gloria, is de speciale gast in bij de show in Utrecht, cabaretier Thomas van Luyn geeft de avond ervoor acte de présence in Nijmegen. 

Dat Clean Pete een oneindige fascinatie heeft voor Kerst mag inmiddels bekend zijn. De tweelingzussen Loes en Renée Wijnhoven brachten al elk jaar een kerstsingle uit en bekroonden dat vorig jaar met een allereerste kerstshow in een uitverkocht Doornroosje in Nijmegen. De kerstkoorts bleek van langere duur en leverde uiteindelijk een groots kerstalbum.

Dit jaar gaat de kerstshow van de kleine naar de grote zaal in Doornroosje (zaterdag 21 december) en speelt Clean Pete een dag later (zondag 22 december) een matinee in het Utrechtse TivoliVredenburg.