The Kik speelt Boudewijn de Groot

10 juli 2018

Beatgroep The Kik gaat begin 2019 het podium op met een integrale uitvoering van twee platen van Boudewijn de Groot. De band kreeg toestemming van de grootmeester zelf om Voor de overlevenden en Picknick, compleet met orkest, van begin tot eind te spelen. De platen uit de jaren zestig, met teksten van Lennaert Nijgh en arrangementen van Bert Paige, worden beschouwd als sleutelalbums in het werk van De Groot.

Volgens The Kik-frontman Dave von Raven was het een langgekoesterde wens van de band om de albums live te spelen. “Toen ik een jaar of zestien was, ontdekte ik de elpee Voor De Overlevenden. Mijn exemplaar was al grijsgedraaid vóór ik ‘m kocht en inmiddels is hij doorzichtig; het werd m’n favoriete elpee aller tijden,” zegt Von Raven. De opvolger Picknick uit 1968, die ik twee decennia na het verschijnen pas ontdekte, trok de lijn niet alleen door, maar ging daar op allerlei fronten ook overheen.”

Volgens de frontman was De Groot enthousiast over het plan om diens platen uit de jaren zestig te spelen. “Gelukkig kregen we van Boudewijn zelf groen licht en een dosis enthousiasme cadeau om hieraan te beginnen en zullen de twee platen voor het eerst sinds het uitkomen integraal worden uitgevoerd,” zegt Von Raven. 

De concerten vinden begin januari plaats in De Oosterpoort in Groningen, TivoliVredenburg in Utrecht, Theaters Tilburg en het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.