Kris Berry presenteert 'Berry Street'

17 mei 2017

Kris Berry had in 2012 een vliegende start met debuutalbum Marbles. In 2013 was het weer raak, toen ze samen met Perquisite Lovestruck Puzzles uitbracht en met Let Go een 3FM Megahit scoorde. Vrijdag presenteert ze het nieuwe Berry Street in TivoliVredenburg in Utrecht.

Kristel de Haak is haar doopnaam, Berry de achternaam van haar stiefvader. “Het is dus een artiestennaam en ook weer niet, want mijn vader heeft me wettelijk erkend. En ik vond het mooi dat de naam verwijst naar Chuck Berry.”Haar roots liggen op de Caribische eilanden Sint Maarten en Curaçao. “Ik ben opgegroeid op Sint Maarten en sprak een mix van Engels en creools.” Haar moeder achtte het wenselijk dat ze ook Nederlands leerde, en stuurde haar naar school op Curaçao toen ze twaalf was.

Berry Street is ook een ode aan haar jeugd. Rondkuieren met een ghettoblaster op de schouder, maar ook gospels zingen in de zondagschool. Namen als Nina Simone, Tracey Chapman en Wyclef Jean komen boven en vormen mede de voedingsbodem van het nieuwe album. “Op Berry Street komen mijn herinneringen en dromen samen. Het laat zien wie ik nu ben, maar ook waar ik vandaan kom. Mijn eigen omschrijving is ‘jaren negentig gospel pop’. Waar ik vroeger zong over heartbreak, gaat het nu meer over hoop en empowerment. Dat geeft de muziek een vurige energie. Het mooie is dat je die energie versterkt door hem te delen met anderen.”

Kris Berry en band live: vrijdag 19 mei in TivoliVredenburg, Utrecht