Laatste kans om George Clinton te zien

16 mei 2018

Wie nog een keer in zijn leven funklegende George Clinton live wil zien, krijgt volgende maand de laatste kans. Eind juni speelt Dr. Funkenstein drie keer in Nederland. Onlangs kondigde Clinton aan in mei 2019 te stoppen met touren. Op dinsdag 26 juni speelt Clinton in De Vorstin in Hilversum. Een dag later staat hij op de planken van LuxorLive in Arnhem. Het optreden in Paradiso is al uitverkocht.

Met zijn bands Parliament en Funkadelic vermengde Clinton in de jaren jaren soul met rock tot de prettig gestoorde, bont gekleurde en wild uitgedoste P-Funk. Clinton scoorde hits met One Nation Under A Groove en Give Up The Funk (Tear The Roof Off The Sucker).

In de jaren negentig groeide Clinton uit tot een grote inspiratiebron voor de hiphop. Zijn muziek werd veel gesampled door onder anderen Dr. Dre, die de G-Funk, het kenmerkende geluid van de Westcoast hiphop, grotendeels baseerde op de P-Funk.

Zijn creatieve piek heeft hij al heel wat jaartjes achter zich, maar op het podium omringt Clinton zich nog altijd met uitstekende muzikanten die steevast het dak van de sucker afscheuren.

George Clinton live: 26 juni in De Vorstin, Hilversum, 27 juni in LuxorLive, Arnhem; 28 juni in Paradiso, Amsterdam (uitverkocht)