Le Guess Who? 2017: kaartverkoop gestart

25 augustus 2017

Le Guess Who?, het internationaal toonaangevende festival voor experiment, avontuur en muzikale grensverlegging vindt dit jaar vindt plaats van 9 tot en met 12 november. Meer dan 150 acts treden op in diverse locaties in de Utrechtse binnenstad uiteenlopend van poppodia en theaters tot kerken en galerieën. De verkoop van dagkaarten en passe-partouts is deze week gestart.

James Holden programmeert

Ook deze week is bekend gemaakt dat de elektronische ontdekkingsreiziger James Holden als curator is toegevoegd aan het festival. Curatoren verzorgen een eigen deel van de programmering. Holden presenteert op zaterdag 11 november een programma met onder anderen de Marokkaanse Gnawa-groep Maâlem Houssam Guinia & Band en de de Bosnische accordeonvirtuoos Mario Batkovic. Andere artiesten die Holden uitnodigt zijn Jerusalem In My Heart, Hieroglyphic Being, Robert Aiki Aubrey Lowe, Sex Swing, Ex-Easter Island Head, XAM Duo en de eerder aangekondigde jazz-act Shabaka & The Ancestors. Holden zelf brengt zijn nieuwe performance James Holden & The Animal Spirits naar het festival.

Overige curatoren

Aan het door Perfume Genius gecureerde programma zijn toegevoegd: Lost Horizons - het nieuwe project van Cocteau Twins’ Simon Raymonde-, en een piano-optreden van Cate Le Bon Shabazz Palaces nodigt onder anderen Gonjasufi uit. Grouper presenteert Tiny Vipers en een zeldzaam optreden van Roy Montgomery en Coby Sey. Nederlands meest veelzijdige drummer Han Bennink nodigt verschillende muzikantenten uit voor gezamenlijke optredens, inclusief Thurston Moore, Terrie Ex en Steve Beresford.

Eerder aangekondigde grotere namen voor Le Guess Who? zijn jazzlegende Pharoah Sanders, het Bulgaarse vrouwenkoor Le Mystère des Voix Bulgares, de Malinese songstress Oumou Sangaré, dub-poëet Linton Kwesi Johnson.

Platenbeurs

Tijdens Le Guess Who? 2017 vindt de Mega Record & CD Fair plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Met meer dan 500 verkopers is het de grootste platenbeurs ter wereld met een overweldigend aanbod aan vinyl en popmemorabilia.

Raadpleeg de festivalsite voor het volledige overzicht van de artiesten, de dagschema’s. Daar zijn ook de kaarten te koop.