Le Guess Who? onthult volledige line-up

12 september 2018

Van 8 tot en met 11 november staat de gehele binnenstad van Utrecht in het teken van de twaalfde editie van avontuurlijk muziekfestival Le Guess Who?. Het festival presenteert genre-doorbrekende optredens van meer dan 150 artiesten op verschillende historische locaties, uiteenlopend van popzalen, theaters en kerken, tot oude fabriekspanden en werfkelders. Le Guess Who? heeft de volledige line-up voor 2018 bekend gemaakt. Er zijn 47 nieuwe toevoegingen, onder wie Swamp Dogg, Neneh Cherry, Tirzah, Lonnie Holley, Cass McCombs, Midori Takada en een speciale samenwerking tussen Ryley Walker en Kikagaku Moyo. Dagkaarten voor het festival zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Toegevoegd aan het programma zijn onder anderen de excentrieke southern soulgrootheid Swamp Dogg; de genre-overstijgende zangeres Neneh Cherry; muzikant en visueel kunstenaar Lonnie Holley in samenwerking met trombone- en drumduo Nelson Patton; Tirzah’s eigenzinnige en minimalistische popcollages; de opkomende singer-songwriter Cass McCombs; de enigmatische experimentalist Yves Tumor; Japanse minimalistische componiste Midori Takada; Kelsey Lu’s folk doordrenkt van r&b en klassieke muziek; de speelse pop en poëzie van Alabaster DePlume; Senyawa’s mengeling van traditionele Indonesische muziek en avant-garde; de rockanthems van Hot Snakes; en Vive La Void, het soloproject van Moon Duo’s Sanae Yamada.

Bijzondere projecten

Le Guess Who? voegt ook verschillende speciale optredens toe aan de line-up. Bezwerende gitarist Ryley Walker werkt samen met de Japanse psychedelische band Kikagaku Moyo voor een exclusief optreden genaamd ‘Deep Fried Grandeur’.

Yonatan Gat – voorheen bekend van de revolutionaire Israëlische punkband Monotonix – en de inheems-Amerikaanse powwow-drumgroep The Eastern Medicine Singers presenteren samen hun interpretatie van Gats meest recente album Universalists: een betoverende collage van tribale zang, psychedelische punk en Gats iconische gitaarspel.

De Britse shoegaze- en post-rockgroep Seefeel was in de jaren negentig pionier in het combineren van rock en experimentele elektronische muziek. Ter viering van het vijfentwintigjarig bestaan van debuutalbum Quique, speelt de band de plaat in zijn geheel tijdens Le Guess Who? 2018.

De volledige line-up van Le Guess Who? 2018 staat op leguesswho.com/lineup.

Eerder aangekondigd voor Le Guess Who? 2018

Gastcuratoren voor Le Guess Who? 2018 zijn Devendra Banhart, Shabaka Hutchings en Moor Mother.

Eerder aangekondigde artiesten en projecten zijn Art Ensemble of Chicago; Devendra Banhart; Anoushka Shankar & Manu Delago met strijkers van het Metropole Orkest; The Breeders; Sons of Kemet XL; Beverly Glenn-Copeland; Serpentwithfeet; Colin Stetson; Circuit des Yeux presents ‘Reaching For Indigo: Gaia Infinitus’; Kadri Gopalnath; Saul Williams & King Britt; Future Feminism en vele anderen.

Dagkaarten vanaf nu in de verkoop

4-daagse festivalpasse-partouts voor Le Guess Who? zijn verkrijgbaar voor €137,50; dagkaarten zijn vanaf nu te koop voor €45,- per dag (alle prijzen inclusief servicekosten). Tickets en de dagindeling voor het festival zijn beschikbaar.