Le Guess Who? van start

24 november 2011

Vergeet nog even het muzikale nostalgiecircus van de Top 2000 dat binnenkort van start gaat onder aanvoering van spreekstalmeester Matthijs van Nieuwkerk en ‘popprofessor’ Leo Blokhuis. Ga op zoek naar nieuwe muziek, de liedjes waar uw kleinkinderen bij gaan zwijmelen. Vandaag begint de vijfde editie van het festival Le Guess Who? in Utrecht.

Met maar liefst 82 acts die opereren in een grote verscheidenheid aan stijlen is Le Guess Who? een waar walhalla voor muziekliefhebbers die voor avontuur gaan en ‘verborgen’ schatten. Het festival begint vandaag en duurt vier dagen. Het vindt plaats op diverse locaties in Utrecht, waaronder de bekende popzalen Tivoli Oudegracht, Tivoli de Helling en Ekko. Kaarten zijn 25 euro per dag (zondag 27,50). Een passe-partout voor het hele festival kost 75 euro.

Nieuw dit jaar is Le Mini Who?,
dat wordt georganiseerd met en door jonge creatieve Utrechtse ondernemers. Winkels, restaurants en café's in en om de Voorstraat zetten op zaterdag van 12.00 tot 18.00 de deuren open. Naast een gratis toegankelijk (muziek)programma met Le Guess Who?-artiesten zijn er allerhande activiteiten en speciale kortingsacties.

Op de site van het festival is uiteraard veel informatie te vinden over de artiesten. Er is een blog, er zijn mixtapes. VPRO’s 3voor12 heeft een aparte luisterpaal opgericht, waar zo’n kleine 40 albums zijn te beluisteren.

We hebben op dit blog de afgelopen weken ruim aandacht besteed aan een paar van onze favorieten. U kunt ze op naam zoeken.

Onze aanraders: (donderdag) Stephen Malkmus & The Jicks; (vrijdag) Bill Callahan, Low, Richard Buckner; (zaterdag) Fool’s Gold, Fruit Bats, Okkervil River; (zondag) Panda Bear, My Brightest Diamond.