Leonard Cohen live

2 februari 2012

De Leonard Cohen-koorts is hoog opgelopen door het recent uitgebrachte album Old Ideas, naar we mogen aannemen het laatste studioalbum van de 77-jarige bard. De kritieken zijn lovend, of op zijn minst welwillend, want de status van de singer-songwriter is nimmer zo hoog geweest.

Op diverse internetfora wordt gespeculeerd over een eventuele tournee van de Canadese dichter-zanger. Maar behalve het gerucht dat hij zijn opwachting gaat maken op het jazzfestival van Montreux in juli, is daarover nog geen snippertje nieuws bekend. Wat fijn is het dan dat de Cohen-fan deze maand in Nederland kan luisteren naar the-best-next-thing-live, namelijk het Avalanche Quartet. Dit uit liefde voor Cohens muziek opgerichte gezelschap, vindt maar zelden tijd om op te treden, omdat andere verplichtingen, zoals met de Nits en De Dijk, een uitgebreide tour in de weg staan.

De komende maand heeft u de kans het Avalanche Quartet - Henk Hofstede (zang, gitaar), Marjolein van der Klauw (zang, gitaar), Pim Kops (gitaar, accordeon, toetsen) en Arwen Linnemann (contrabas) – aan het werk te zien. Een beetje Cohen-liefhebber laat het zich niet ontgaan. Zie de speellijst.