Levi Cuss in de herkansing

14 maart 2017

Night Thief, het tweede album van Levi Cuss, dateert uit 2014 maar is onlangs opnieuw uitgebracht vanwege een Engelse tournee. Goede zet, want deze Canadees verdient een breed publiek.

Er komt ongelooflijk veel leuke americana uit. Maar het gebeurt niet zo vaak dat daar een album tussen zit waar ik écht enthousiast over ben. Vaak omdat er nauwelijks onderscheidend vermogen is. Nou wil ik niet beweren dat Levi Cuss dingen doet die niet al eerder zijn gedaan, maar hij doet dat wel héél erg goed. Sterke zang, prima spel en erg veel variatie. Zo’n cd die niet uit je speler te branden is.

Night Thief biedt elf puike eigen nummers, plus een heerlijke, bluesy boogieënde cover van JJ Cale’s Bringing It Back en laveert tussen singer-songwriterwerk, waarbij geregeld een pedal steel klinkt, en stevige rootsrock, soms met een lekkere slide. 

Voor de teksten put hij uit zijn bepaald niet gemakkelijke leven - drank, drugs, scheiding. Het eindresultaat is een gevarieerd, sterk rootsalbum dat fans van Steve Earle en Boris McCutcheon absoluut moeten beluisteren.

Night Thief is onder meer hier te koop en te beluisteren.