Liefde In De Lage Landen

6 september 2016

De Belgische Generale Klankmaatschappij heeft een ep-tje uitgebracht met zes mooie liedjes. Vooral het nummer Jérôme is prachtig. Ik ben daar zo enthousiast over dat ik de vier promo-exemplaren die ik heb gekregen wil opsturen naar Heaven-lezers.

De Generale Klankmaatschappij bestaat uit Koen Meyvisch, die ook banjo speelt bij de Borderline Breakdown Band uit Genk, en Edwin Paques en Vivienne Bancken die eveneens deel uitmaken van ddie groep. Het trio weet zich op Liefde In De Lage Landen goed omringd met Pino Guaracci op Hammond-orgel, met de fantastische Loreto Gruarin op bas, Marc Vliegen op piano, Costa Arvanitidis op gitaar en Limburgs beste jazz-zangeres Kim Versteynen.

Jérôme is een liedje over een liedje. Het is het antwoord van een Nederlandse vrouw op een bekende Franse hit uit 1974 van C. Jérôme: C'est Moi. In de video van Jérôme is het blondje op de bank een Hollandse meid – ze had er helemaal de looks voor – met de naam Babette. Vivienne Bancken leent haar stem aan haar. Zij blijkt hem - vertolkt door Edwin Paques - nog steeds te missen als de man van haar jeugddromen.

Wie Liefde In De Lage Landen van Generale Klankmaatschappij thuisgestuurd wil krijgen, hoeft slechts een mailtje te sturen naar marc.vos1@skynet.be. Wie het eerst komt…