Liever even geen Bohemian Rapsody?: stem op de Snob 2000

10 december 2019

Het is een beetje een traditie geworden: tegen het eind van het kalenderjaar gaan we ons afvragen wat nu eigenlijk de beste liedjes aller tijden zijn. De Top 2000 van Radio 2 was – twintig jaar geleden – verantwoordelijk voor het aanstichten van deze traditie. Er zijn inmiddels al heel wat varianten, vooral georganiseerd door concurrerende radiostations.

De Snob 2000 is een beetje een vreemde eend in de bijt. Deze lijst herbergt elk jaar weer de mooiste liedjes die je juist nooit tegen zult komen in de standaardlijsten en veelal niet of nauwelijks op de radio te horen zijn. Dat levert al jaren een prachtige, alternatieve maar vooral ook veelzijdige lijst op met rock, soul, jazz, wereldmuziek, indie en zelfs flamenco en modern klassiek. Door de jaren heen waren de lijstaanvoeders Bruce Springsteen, Queens Of The Stone Age, Arcade Fire en Radiohead.

De lijst is een initiatief van Ondergewaardeerde Liedjes en wordt elk jaar integraal uitgezonden op Pinguin radio van 18 tot en met 31 december (dagelijks van 07.00 tot 19.00). De liedjes worden helemaal gedraaid en door DJ’s zoals Arjan Snijders, René Kint, DJ Ratz en Leo van der Goot gepresenteerd.

De stembussen van de Snob 2000 zijn nu geopend, en je kunt nog stemmen tot en met 3 december via Snob2000.nl. Je kan op maximaal 20 liedjes uit de keuzelijst stemmen plus vijf vrije keuzes.