Lucinda Williams op Naked Song

23 juni 2016

Aanstaande zaterdag is Naked Song, het festival waarbij de liedjes centraal staan. Vanaf 16.00 uur in Muziekgebouw Eindhoven. Met dit jaar Lucinda Williams als headliner. De ongekroonde koningin van de americana verkeert in bloedvorm blijkens haar begin dit jaar verschenen The Ghosts Of Highway 20. Ze deelt het podium met gitarist Stuart Mathis en speelt nummers uit haar omvangrijk oeuvre, waarbij ze zelfs open staat voor verzoeknummers. Al is ze ook wel weer zo eigengereid om verzoeken ostentatief te negeren.

Ook Damien Jurado scoort dit jaar hoog bij de critici met zijn Visions Of Us On The Land. We zijn benieuwd naar zijn set. Sun Kil Moon, de derde grote naam, verdeelt zijn publiek in adepten en haters. Of je vindt hem helemaal niks, of je gaat volledig mee in zijn intense minimalistische voordracht. Douwe Bob – inmiddels BN’er – heeft zich na zijn overwinning in de eerste editie van de De Beste Singer-Songwriter van Nederland doen gelden als een bonafide talent. Hij maakt zijn opwachting met een strijkkwartet. Spannend.

Het festival wordt geopend door good old Luka Bloom, die vast in een goed humeur verkeert nu Ierland de tweede ronde van het EK heeft gehaald. Speciale aandacht gaat ook uit naar de Amerikaanse Carter Sampson, die haar Nederlandse podiumdebuut maakt, maar wier reputatie haar vooruit is gesneld middels het dit jaar verschenen prachtalbum Wilder Side.

Naked Song op zaterdag 25 juni vanaf 16.00 uur in Muziekgebouw Eindhoven. Voor tickets en meer informatie zie www.nakedsong.nl.