Marc Ribot op Music Meeting

13 november 2015

Het Nijmeegse buitenfestival Music Meeting introduceerde vorig jaar november de indoorversie Music Meeting XS, die net als de befaamde pinkstereditie ‘de beste muziek die je zelden ziet’ naar Nederland haalt.

Dit jaar is gitarist Marc Ribot de grote naam. Hij werkte samen met Tom Waits, Elvis Costello, Madeleine Peyroux, en vele anderen, en beheerst zo wat alle stijlen van avant-garde tot blues. Op het festival brengt hij samen met The Young Philadelphians en een strijkerssectie vooral een eerbetoon – op zijn manier dan – aan de Philly Sound, gepolijste soul uit Philadelphia die in de jaren zeventig furore maakte met acts als The Delfonics, The O’Jays, The Three Degrees en Teddy Pendergrass.

Marc Ribot en de zijnen spelen vrijdag 20 november in Doornroosje alsook  Baba Commandant & The Mandingo Band zijn opwachting maakt. De nieuwste afrobeatfunkrock-verrassing kwam begin dit jaar met het album Juguya en staat voor het eerst in ons land op de planken.

Op zondag 22 november beleeft het festival zijn tweede dag op een andere locatie. In LUX deelt Wende haar nieuwste repertoire in het prilste stadium met het publiek. De artieste deinst er nooit voor terug zich kwetsbaar op te stellen. Diezelfde middag kan publiek zich ook verheugen op The Bad Plus, die afgelopen jaar voor de dag kwamen met een veelgeprezen album, dat ze maakten met Joshua Redman.

2nd Music Meeting XS, Nijmegen: vrijdag 20 november in Doornroosje, Nijmegen: Marc Ribot & The Young Philadelphians+Strings & Baba Commandant & The Mandingo Band; zondag 22 november 2015 in LUX, Nijmegen: Wende & The Bad Plus

Voor tijden & tickets raadpleeg: www.musicmeeting.nl