Mary Chapin Carpenter bij Infamous Stringdusters

27 januari 2016

Voor hun nieuwe album Ladies & Gentlemen nodigde het innovatieve bluegrasskwintet The Infamous Stringdusters maar liefst twaalf bijzondere zangeressen uit. Ieder zingt een nummer op het album. Beluister hier nu al Coming Back To You, met Mary Chapin Carpenter.

The future of bluegrass, zijn ze al eens genoemd, de vijf snarenvirtuozen van The Infamous Stringdusters. De bandnaam geeft wel aan dat we hier niet met traditionele snarenwonders te maken hebben. Ze zijn gewend de grenzen van het genre behoorlijk op te rekken op de vijf albums die ze vanaf hun oprichting in 2007 hebben afgeleverd.

Op Ladies & Gentlemen hebben de newgrassers weer een tour de force uitgehaald door voor de elf nummers door elf verschillende zangeressen te laten zingen. En niet zo maar  zangeressen. Featuring: Nicki Bluhm, Mary Chapin Carpenter, Jennifer Hartswick, Sarah Jarosz, Claire Lynch, Aofie O’Donovan, Joan Osborne, Joss Stone, Sara Watkins, Abigail Washburn, Lee Ann Womack en Celia Woodsmith.

Het nieuwe album komt 5 februari beschikbaar. Maar hier is al, voor het eerst in Nederland Coming Back To You te horen, met Mary Chapin Carpenter.