Met Heaven naar Scumbash

3 februari 2016

Al vijf jaar knippen en scheren de mannen van Schorem Haarsnijder & Barbier in hun Rotterdamse - men only! - shop dat het een lieve lust is. Dat eerste lustrum wordt 20 februari uitbundig gevierd met hun eigen Scumbash Festival in de Van Nelle Fabriek. Tijdens deze derde editie vormen de exoten van Turbonegro de hoofdact en zijn er sterke bijrollen voor GBH, The Kids en The Meteors.

Wie zich, uit liefhebberij of pure nieuwsgierigheid, wil onderdompelen in rock 'n' roll muziek en dito lifestyle, blokt deze dag in de agenda. Op drie podia komen achttien bands in actie en naast muziek is er genoeg te zien en te beleven in en rond Cutthroat Bay, de markt waar de barbers live aan het werk zijn, evenals tattoo artists en andere neringdoenden. Gewoon bezoekers kijken is ook een fijne tijsbesteding. En dan de festivallocatie zelf! Scumbash vindt plaats in de monumentale Van Nelle Fabriek en daarvan krijg je als fan van industrieel erfgoed beslist het nodige mee.

Bij het razend succesvolle Schorem is het knippen zonder meer hoofdzaak, maar daarnaast speelt muziek een prominente rol in het leven van de mannen. Ze mochten al eens een hele avond hun favoriete muziek laten zien en horen op de nationale tv en introduceerden in 2014 de eerste Scumbash. Aanvankelijk bedoeld als een select feestje met hun favoriete band Peter Pan Speedrock, groeide het in de voorbereiding uit tot een compleet festival. Voor de broodnodige organisatie wordt samengewerkt met Paaspop Events, de club achter het gelijknamige evenement in Schijndel en het Eindhovense Speedfest.

De programmeurs hebben als missie een affiche samen te stellen die de wapenspreuk van ScumBash, ‘one day of pure goddamn rock ’n roll’, rechtvaardigt. Dat levert een mix op van rock ’n' roll, garagerock, rootsrock, punk, metal, ska, hardcore en psychobilly. En dat slaat aan, zo bewezen de twee vorige edities met onder meer The Toy Dolls, UK Subs, Discharge, Reverend Horton Heat, Monster Magnet, Sham '69, John Coffey en The Exploited.

En zo is het zaterdag 20 februari tijd voor een volgend avontuur. Het programma is nog niet compleet, maar wat er tot nu al is bevestigd ziet er veelbelovend uit. Reken vooralsnog op Turbonegro, GBH, Slapshot, The Kids, The Meteors, Batmobile, Bohemian Betyars, Daddy Long Legs, The SubRockers, Cenobites, Bloodshot Bill, DeWolff, The Skadillacs en Stringcaster.

Tickets kosten 39,- (exclusief servicekosten) en zijn verkrijgbaar bij The Old School, Primera’s en bij Schorem zelf in de winkel – of online via www.scumbash.nl. Wie denkt tegelijk even zijn haar te laten doen, komt bedrogen uit. Kniptickets zijn inmiddels stijf uitverkocht.

Met Heaven naar Scumbash!

Gratis entree tot Scumbash? Wie wil dat nou niet! De afdeling promotie van Scumbash stelt met gulle hand twee sets van twee tickets beschikbaar. Je maakt een kans op zo'n setje als je hier raad mee weet: Wat voor soort muziek maakt Turbonegro naar eigen zeggen Mail de oplossing uiterlijk 12 februari 2016 naar actiescumbash2016@gmail.com en vermeld tevens je naam, woonplaats en mobiele telefoonnummer.

De winnaars krijgen z.s.m. na 12 februari persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt goddamn never gecorrespondeerd.